Børnedrage - hvad skal jeg vælge?

Den rigtige til os?

Uanset alder, så er det sjovt at flyve med drage. Drageflyvning er for børn og voksne. Det er ikke et spørgsmål om at finde én drage som rigtig blandt en masse forkerte. Der er mange rigtige. Her følger en lille guide, så I får forudsætning for nogle gode oplevelser på stranden, fælleden eller på marken med jeres børn.

1-linet eller 2-linet

Første valg er om det skal være 1-linet eller 2-linet drage. Alle 1-linede drager er varianter af en klassisk konstruktion, hvor dragen trækkes op af vinden og holdes stabil af en form for hale. Lykken er ofte gjort af motivet på dragen – og selvfølgelig det at den kommer i luften og flyver. Op til 7-8-års alderen skal alle i udgangspunktet flyve 1-linet. Det kræver lidt koncentration og motorik at flyve 2-linet. Men af og til overraskes man af børnenes evner. Vores anbefaling er at nærmer man sig 7-8-års alderen skal man overveje en 2-linet drage. 2-linede drage styrer man. Man er pilot, og styrer dragen fra side til side – i 8-taller og måske loops og tricks.

børnedragerbørnedrager foils

Op til 6-7 år - vælg en 1-linet drage. Det er ofte motivet, som skaber succesen. Vores favorit er  Cobra Dragon. Den flyver rigtigt godt … også i en lidt stærkere vind pga. den lange hale. Men alle 1-linede drager kan i udgangspunktet løse opgaven. De forskellige prisklasser har at gøre med størrelse, udformning og design. For eksempel starter de klassiske, små 50 cm diamant drager ved ca. 80 kroner og en drage bygget som en 3D konstruktion, fx en fugl, kan koste 2-300 kroner.

En anden mulighed i kategorien 1-linere er en såkaldt sled. En 1-linet drage uden stænger, som flyver godt og er lette at pakke sammen. De starter ved ca 50 kroner.

børnedrager parafoilsbørnedrager trickdrager

Fra alderen 7-8-10 år anbefaler vi at vælge en 2-linet (styrbar) drage. Der findes 2 typer af 2-linede:

  • Foils – også kaldet faldskærmsdrager.
  • Trickdrager – også kaldet sportsdrager udført på en ramme af stænger.
Foils og trickdrager styres på samme måde. Med mindre man ved at man vil i gang med en trickdrage, så vil vi anbefale en foil i størrelsen 1.3 - 1.8. Den er lettere at komme i gang med end trickdrager. Den styrer lidt mere "dovent", og har ikke en ramme af stænger, som kan knække, hvis man ved et uheld styrter den i jorden. En foil byder også på mere træk end trickdragen, og piloten får derved en oplevelse af vindens kraft. Nogle vil sige at trickdragen er sjovere fordi den styrer mere responsivt og i højere grad kan udføre tricks og akrobatik. Det er på sin vis rigtigt, men skal man se på at det for nybegynderen handler om at komme ud, få en god oplevelse med vind, at styre, opleve trækket, og her er en foil et mere sikkert valg. Trickdragen kan koste et par knækkede stænger og det går der lidt tid, reservedele og tålmodighed med.

Trickdragerne starter ved omkring 150,- og op til 400-500,- for rigtigt fine begynderdrager. Foils starter ved små 300,- og op til 5-800 afhængig af størrelse. En mulighed, hvis valget falder på en foil, er en såkaldt trainerkite, hvor der flyves med en bar i stedet for håndledsstropper. Det er en rigtigt god idé - og budgettet starter ved 450 kroner. Se vores  guide til trainerkites her.

Stadig i tvivl?

 MultiKite
 Racer Pirat

Er du i tvivl om du skal vælge 1-linet eller 2-linet, så er der faktisk er par modeller, som kan flyves både som 1-linet og 2-linet. De hedder Multi-kite og Racer Pirat. Man kan altså gøre begge dele med samme drage, og ombygningen fra det ene til det andet er enkelt.

Ellers ring eller skriv til os ... så hjælper vi dig :)

Copyright © dragestedet.dk